luni, 27 mai 2013

Decodoare pentru macaze

Continui azi prezentarea decodoarelor DCC pentru accesorii cu modelul destinat actionarii a doua macaze.
Decodorul este asamblat pe o placa de circuit imprimat similara dimensional cu cea folosita pentru decodoarele de semnale mecanice. Ca urmare el poate fi la cerere incasetat in acelasi tip de cutie.
Fotografii:

Si din punct de vedere tehnic acest tip de decodor are multe in comun cu decodorul pentru semnale mecanice: poate fi alimentat la tensiuni continue sau alternative de 9...24V, are o intrare separata cu un
optocuplor de consum mic pentru semnalul DCC.
- iesirile de comanda sunt cu tranzistoare si permit un curent maxim de 500mA (300 mA recomandat). Ca urmare decodorul se poate folosi doar pentru macazele dotate cu motoare cu actionare lenta (de gen Tilig, Tortoise, Fulgurex...etc) si nu pentru macazele cu comandate cu solenoizi in impuls (gen Peco, Roco...etc) care necesita curent mare de actionare.
- decodorul are prevazuta o tasta locala. Prin actionarea acesteia se poate programa cu usurinta adresa decodorului. Alte reglaje (cum ar fi timpul de actionare al iesirilor) sunt disponibile prin intermediul unor variabile de configurare (CV) dedicate.
Pretul decodorului este de 50 lei fara carcasa sau 60 lei montat in carcasa (ca in figura).
Decodorul se poate comanda incepand de azi, codul de comanda este DCC2M.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu