miercuri, 30 noiembrie 2011

Semnal luminos cu 2 focuri

Primul model de semnal luminos pe care doresc sa vi-l prezint este cel cu 2 focuri. Acesta este utilizat in realitate fie ca semnal prevestitor (verde si galben) fie ca semnal de manevra (alb lunar si albastru). Modelul realizat de mine este construit integral din alama fotodecupata, cu exceptia placii postament. Aceasta placa este de fapt un cablaj imprimat din sticlotextolit (material FR4) pe care sunt montate mai multe componente electronice si firele de legatura. Firele de legatura pot fi trecute printr-un orificiu pe oricare parte a postamentului. Astfel semnalul luminos poate fi utilizat fie in instalatii temporare fie montat definitiv pe o macheta. In acest caz, fixarea este asigurata de doua cuisoare cu diametru maxim de 1 mm. Iluminarea este realizata cu led-uri avand lentila sferica cu diametru de 2,3 mm. Alimentarea se face direct la 12 V (firul comun este +, comanda pe firul -) astfel semnalul luminos este direct compatibil cu decodoarele digitale pentru accesorii. Desenul semnalului luminos este disponibil aici. Astept cu interes comentariile dvs.

2 comentarii:

  1. hmm!alama fotodecupata?suna interesant...niscaiva poze cu modelul ar fi binevenite...si bineinteles variantele cu mai multe focuri

    Cosmin78

    RăspundețiȘtergere
  2. Vor apare si pozele. Placile de alama fotodecupata sunt date in lucru si vor sosi in jurul datei de 15 decembrie. Cablajele vor sosi pe 12 decembrie. Sper ca voi fi gata repede apoi cu cateva modele, desi nu sunt chiar simplu de confectionat. Spre exemplu acest semafor este compus din 48 de piese componente.
    Eu continui desenele (si la stalpi si la semafoare si accesorii) si pe masura ce sunt gata le voi posta aici. Este o placere pentru mine sa primesc observatii si comentarii asa ca va rog sa nu ezitati!

    RăspundețiȘtergere