vineri, 13 decembrie 2013

Decodor pentru semnale luminoase revizia B

Incepand de azi, decodoarele cu 4 iesiri destinate semnalelor luminoase se vor livra cu revizia B a schemei electrice si a cablajului imprimat. Fata de generatia anterioara (revizia A) exista doua modificari principale:
- se pot folosi procesoare de generatie mai noua (PIC12F1822) in locul modelului consacrat (PIC12F629). Aceasta modificare creaza conditiile pentru cresterea de la 8 la 24 a numarului de aspecte pe care decodorul le poate memora. Va voi anunta imediat ce noul software va fi disponibil.
- am inlocuit siguranta fuzibila (care trebuie schimbata in caz de ardere) cu una resetabila. Acest tip de siguranta isi revine imediat ce inceteaza conditiile (de obicei un simplu scurtcircuit accidental) care au generat declansarea ei.

Am modificat de asemenea codificarea acestor decodoare pentru a reprezenta mai bine utilizarea lor. Astfel:
- decodoarele pentru 2 semnale cu cate 2 focuri se codifica: DCC-4OUT-2
- decodoarele pentru un semnal cu 3 focuri se codifica: DCC-4OUT-3
- decodoarele pentru un semnal cu 4 focuri se codifica: DCC-4OUT-4
Intern, toate aceste decodoare au aceeasi schema, difera insa conectoarele montate, astfel:
- pentru DCC-4OUT-2 sunt prevazute 2 conectoare cu cate 3 pini
- pentru DCC-4OUT-3 este prevazut un singur conector cu 4 pini
- pentru DCC-4OUT-4 este prevazut un singur conector cu 5 pini

Va rog sa folositi aceste noi codificari de acum inainte. Preturile pentru decodoare raman neschimbate fata de revizia A (50 lei fara cutie si respectiv 60 lei incasetate in cutie). Toate decodoarele vor fi livrate preprogramate pentru a reprezenta aspectele semnalelor romanesti, asa cum sunt descrise in Instructia de semnalizare.
Folosesc acest prilej pentru a va anunta ca in scurt timp va apare o noua serie de decodoare destinate semnalelor luminoase. Noua serie va avea 6 sau 8 iesiri si va fi destinata semnalelor cu mai mult de 4 focuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu