miercuri, 2 mai 2012

Unul...sau doua...

Locotractorul este din ce in ce mai aproape de finalizare. In fapt, locotractoarele, pentru ca acum sunt doua (ambele feluri de masca frontala motor sunt reproduse). Deocamdata am vopsit un prim strat si urmeaza corecturi si finisaje. Poate pentru multi dintre dvs. abia acum dimensiunile minuscule ale modelului incep sa fe evidente. Eu nu am o mana foarte mare si iata ce confortabil incap in palma mea:


12 comentarii:

  1. Buna seara!

    Sincere felicitari pentru aceasta bijuterie!Aspectul este "de fabrica", iar detaliile sunt de taiat respiratia.
    Spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc frumos pentru aprecieri. Mai am ceva de lucru la finisaje si nu vreau sa ma grabesc. Voi posta aici mai multe imagini, imediat ce voi fi gata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb locotractorul. Sincere felicitari

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara!

    O macheta deosebita, cu detalii foarte reusite.
    La cat mai multe modele de acest fel !

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru aprecieri. A fost o placere pentru mine sa reconstitui cat mai fidel posibil felul in care arata originalul (am avut la dispozitie doar niste fotografii si cateva cote de gabarit). Insa nu totul a mers usor cu acest model. Chiar si acum inca mai caut solutii pentru "a-l ingreuna" (am pus lesturi de plumb oriunde a fost posibil, dar mai este inca nevoie). Datorita dimensiunilor minuscule si greutatii sale reduse, tractiunea este minimala. Singur pe sina se deplaseaza bine (si sunt foarte incantat de viteza sa redusa, conforma cu modelul real) dar imediat ce il "pun la treaba", chiar si cu un singur vagon, nu mai este chiar asa de simplu. Sper ca totusi in cateva zile sa rezolv si aceste ultime mici probleme si sa va pot prezenta un film cu modelul in miscare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara. Stau si ma uit uimit la ceea ce faceti. Este uluitor. Deşi raman la tt, asemenea bijuterii ma fac sa ma gandesc la 1:87 ca la o soluţie.
    Geniale lucrări.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunteti mult prea amabil. Multumesc pentru aprecieri. Pe de alta parte, si eu am avut o colectie frumoasa TT timp de multi ani si inca regret felul eficient in care puteam folosi spatiul pe atunci. HO insemna detalii mai bune, dar si necesitatea de a te muta intr-o casa mai mare. Poate ca HOe/HOm sunt un compromis mai bun. De altfel, cat de curand veti putea vede aici si modelele HOe. Va invit sa mai reveniti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua
    Andrei sunt din Timisoara . Frumos modelul , detalii fine . Am inteles ca il si comercializati . Cateva intrebari de la un novice care azi a intrat prima oara pe blogul dumneavoastra si am citit putin de pe ici pe colo :
    - modelul acesta este H0 sau H0e ?
    - s-a rezolvat intre timp cu lestarea sau modelul functioneaza bine doar fara vagoane ?
    - avand in vedere ca tot ce am e pe digital se poate monta decodor digital pe aceasta locomotiva ? la intrebarea aceasta tare ma tem de un raspuns negativ din cauza lipsei de spatiu . Daca raspunsul este pozitiv in secunda 2 comand una .
    Scuze daca raspunsurile pe care le cer se puteau deduce printr-o lecturare mai atenta dar stiti cum e : e mai simplu sa intrebi .
    Adevarate bijuterii pe roti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      Va raspund pe rand:
      - Locotractorul este HO.
      - Da, modelele actuale au o "lada cu nisip" situata in spatele cabinei si care actioneaza pe post de lest. Dar nu trebuie sa va asteptati ca locotractorul sa fie capabil sa miste mai mult de 1-2 vagoane de marfa cu 2 osii. In fapt asa se utiliza si originalul. Dupa stiinta mea, avea tractiunea necesara si pentru mai multe vagoane, dar nu le putea frana. Asa ca era limitat la 1-2 vag. max.
      - Da, se poate monta un decodor digital, dar aveti dreptate, spatiul este restrans, va recomand ceva de genul DZ125 de la Digitrax sau similar ca dimensiuni.
      Nu va faceti nici o problema, in face placere sa raspund intrebarilor venite din partea oricarui pasionat (ca si mine) de calea ferata.

      Ștergere
  9. Cum pot lua legatura cu dumneavoastra ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum pot lua legatura cu dumneavoastra ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Va salut,
    Aveti in coltul din stanga sus (imediat sub titlul blogului, datele mele de contact:
    atelierulluianghel@gmail.com
    tel: 0721043747

    RăspundețiȘtergere