duminică, 28 decembrie 2014

Un kit foarte interesant

In numarul din ianuarie 2015 al revistei Continental Modeller am descoperit un articol extrem de documentat si care prezinta contructia unei locomotive cu abur "Pershing 2-8-0" pornind de la un kit DJH Model Loco. In cazul in care aceasta denumire de locomotiva nu va spune nimic, iata despre ce este vorba: in timpul celui de-al doilea razboi mondial, armata america a comandat o locomotiva standard pentru nevoile sale de transport in Europa. A fost ales modelul S160 al firmei Baldwin si un total de 2160 locomotive au fost trimise pe diverse teatre de razboi, in principal in Anglia, Franta, Italia, dar si in URSS, Africa de nord si India. Dupa razboi, incepand cu anii 1946/1947 armata americana a casat aceste locomotive, care au ramas insa in serviciu in diverse tari. Dupa cum vedeti in fotografia de mai jos (am marcat randul cu pricina cu o sageata rosie), autorul articolului din Continental Modeller ne spune ca o asemenea locomotiva este inca in stare de functiune in Romania:


Doua lucruri ar fi de remarcat aici:
1. - daca stiti unde se gaseste aceasta locomotiva in Romania, va invit sa impartasiti aceasta informatie si celorlalti cititori ai blogului. Istoria locomotivei cred ca ar putea interesa multi modelisti.
2. - daca va incumetati la o asemenea constructie, nu pot decat sa va incurajez din tot sufletul sa o faceti. Eu insumi am inceput acum niste ani, tot cu un kit de la DJH Model Loco. Kiturile lor va pot spune ca sunt in general bine concepute, cu un nivel corect de detaliere si poate ceea ce este cel mai important, exista un bun suport tehnic.

Pentru a va face o idee mai precisa despre ce inseamna o asemena constructie, eu va pot pune la dispozitie articolul de 8 pagini din revista in format pdf. Trebuie doar sa mi-l solicitati pe e-mail.

Profit de ocazia acestei postari pentru a va aduce aminte ca au mai ramas doar cateva zile in care puteti vota ce anume proiect v-ati dori sa incep. Va pot spune ca deja exista un model care a intrunit multe voturi, cine stie, poate este acelasi cu cel dorit de dvs. La inceputul lui ianuarie voi anunta, asa cum am promis, rezultatul votului dvs.
Si nu in ultimul rand va reamintesc si faptul ca puteti precomanda Locotractorul Sibiu model 1960 pana la sfarsitul lui ianuarie. Precomanda nu inseamna decat o intentie ferma de cumparare, nu veti achita nici un avans. Daca se vor strange suficiente precomenzi, atunci voi mai asambla un lot.

La Multi Ani, 2015!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu