joi, 28 februarie 2013

Semnale mecanice de manevra si presemnalizare

Trebuie sa va spun ca acest anunt m-a cam luat si pe mine prin surprindere. Nu pentru ca nu as mai fi in stare sa imi dau sema ce fac (desi... uneori...) dar pentru ca proiectul unor asemenea semnale era de mult timp uitat intr-un sertar. Nu degeaba, ci pentru ca aveam indoielile mele legate de fezabilitatea proiectului cu mijloacele destul de modeste de care dispun. Asta pana acum cateva zile, cand am hotarat sa sterg tot ce aveam deja facut si sa o iau de la capat. Un mic hei-rup dar care a dat rezultate nesperate. Iata desenele:

 Ceva cuvinte despre modele: ca de obicei sunt realizate din alama fotodecupata, completata cu tije de alama, nichel-argint si otel arc. Iluminarea este realizata cu 2 leduri albe. Postamentul este patrat de 10 x 10 mm si este solidar cu un tub de alama de 8 mm diametru. Ca urmare, pentru montarea pe macheta a semnalului este suficient sa faceti o gaura de 8,5 mm diametru. Tija de actionare a semnalului este lasata libera si este suficient de lunga (cca. 40 mm) incat sa ajunga sub diorama. Sub diorama se va monta si mecanismul de actionare. Modelul este fin decupat si are reproduse toate detaliile tipice.
Semnalele se pot comanda numai gata montate si vopsite, dupa cum urmeaza:
K1307-a: semnal mecanic de manevra (romb alb albastru) ...15 eur
K1307-b: semnal mecanic de presemnalizare cu 2 aspecte (dreptunghi galben negru): ...15 eur

Pentru motorizare va propun 3 variante:
Servo 1: servomenism mini (similar TowerPro SG50): ...5 eur
Servo 2: motor actionare lenta (detalii in curand): ...8 eur
Servo 3: actionare lenta cu fir cu memorie (detalii in curand): ...8 eur.

Pentru cei interesati, propun si decodoare dcc adaptate pentru fiecare din aceste 3 motorizari. Intrebati-ma si va voi raspunde cu placere. Promit!

Si inca ceva: imi propun sa continui aceasta serie de semnale, dar o voi lua incet si doar pe masura ce exista comenzi care sa o sustina. Semnale cu 1 sau 2 brate, semnale de presemnalizare cu 3 aspecte, semnale Banovici, sunt toate pe lista. Nu va pot promite insa termene pentru ele. Mai curand va pot promite ca nu voi face nici un fel de compromisuri de la calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu