vineri, 7 noiembrie 2014

L45H - apare in premiera pe coperta unei reviste mari de modelism feroviar

Pentru aceia dintre dvs. ce urmaresc presa internationala specializata in modelism feroviar, titlul postarii mele intra la categoria: old news. Dar eu cred ca voi avea destul de multe de spus despre aceasta locomotiva si de aceea mi-am permis sa incep astfel. Intradevar, acum circa un an de zile, numarul din octombrie 2013 al revistei "Continental Modeller"  prezenta pe coperta un model la scara G al locomotivei L45H. Mai mult decat atat, nu mai putin de 10 pagini din cuprins sunt dedicate locomotivei produse de Faur:


Un prim articol prezinta pe scurt etapele de asamblare a locomotivei pornind de la un kit plastic prelucrat CNC, apoi un al doilea articol trateaza istoria locomotivei, cateva date tehnice si o lunga lista a operatorilor feroviari unde a fost sau inca este in operare.
Si acum o intrebare: nu va surprinde faptul ca inmatricularea aleasa de redactie pentru poza de coperta este poloneza? Iar articolul din interior cuprinde desene facute de nimeni altul decat Marcin Wojda?

Un raspuns usor: oricat ar parea de surprinzator, cele mai multe L45H nu se gasesc in Romania ci in Polonia.
Un raspuns-intrebare (ceva mai greu de acceptat): oare stim noi cu adevarat sa ne promovam valorile?

Zilele urmatoare voi posta aici alte informatii despre unde si ce a mai aparut in presa legat de L45H. Pana atunci va invit pe toti cei care doriti sa stiti mai multe despre articolul din Continental Modeller sa ma contactati. Nu il pot publica pe blog, din motive evidente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu